top of page
Hunter

Jakt i Jämtland & Åredalen

Att jaga i Jämtlandsfjällen är många jägares dröm.
Att jaga i Jämtland är populärt och här finns dessutom mycket statlig mark att tillgå. Perfekt för dig som inte har egen jaktmark att tillgå. Framför allt är det småvilt som jagas här. Ripjakten är mycket popoulär och startar redan den 25 augusti.


Hösten i Åre och Jämtlandsfjällen erbjuder en jaktupplevelse utöver det vanliga, där naturen visar sig från sin mest färgsprakande sida. Här får du möjlighet att jaga småvilt i en fantastisk miljö med vidsträckta fjäll, djupa skogar och klara sjöar.
Här i och runt omkring Åre finns mycket statlig jaktmark med enkel access.

Hos oss bor och äter du gott och efter en dag på fjället är du välkommen tillbaka till oss för att njuta av en skön bastu, tre-rätters middag och sköna sängar med vita manglade lakan.

Allt du behöver är förutom din egen vapenlicens, är ett statligt jaktkort som du kan läsa mer om hur du köper här nedan.


Läs mer om våra tips för en lyckad småviltsjakt i Jämtlandsfjällen

Hunters And Dog

PAKET, torsdag - söndag 25 augusti - 20 december

Jaktweekend i Åre

Jakt i Jämtland erbjuder en unik kombination av spännande jaktupplevelser och storslagen natur i fjällandskapet. Efter en dag på jaktmarkerna kan du koppla av hos oss på mysiga Hotell Åre Fjällsätra, där personlig service och hemtrevlig atmosfär väntar. Med bekvämt boende och nära till både jakt och andra friluftsaktiviteter, blir din vistelse både avkopplande och äventyrlig.

Ripjakt i Jämtlandsfjällen

Ripjakt i Jämtlandsfjällen är en upplevelse som lockar både nybörjare och erfarna jägare med sin unika kombination av utmaning och skönhet. I hjärtat av den jämtländska vildmarken finns möjligheten att på ett lättillgängligt sätt, utan egen mark, jaga ripa, ett av de mest eftertraktade småviltet i Sverige.

Att stiga upp tidigt på morgonen, känna den krispiga höstluften och se solens första strålar bryta genom fjällens dimma, skapar en känsla av förväntan och frihet. Ripornas vita fjädrar mot det höstfärgade landskapet gör jakten både visuellt storslagen och ganska krävande.

I Jämtlandsfjällen finner ni några de bästa jaktmarkerna för just Ripa. Efter en dag fylld av jaktens spänning och naturens skönhet, återvänder du till vårt mysiga hotell, där du kan varva ner i bastun och avnjuta en utsökt måltid tillagad med lokala råvaror.
 

Ripjakten i Jämtlandsfjällen är inte bara en jakt, utan en helhetsupplevelse som låter dig komma nära naturen, känna gemenskap med dina jaktvänner och skapa minnen som varar livet ut. Välkommen att upptäcka den magiska känslan av ripjakt i Jämtlandsfjällen – där varje ögonblick är en del av ett större äventyr.

Jaga i Jämtland och bo hos oss på hotell Åre Fjällsätra

Hösten i Åre och Jämtlandsfjällen erbjuder en jaktupplevelse utöver det vanliga, där naturen visar sig från sin mest färgsprakande sida. Här får du möjlighet att jaga småvilt i en fantastisk miljö med vidsträckta fjäll, djupa skogar och klara sjöar.

Känslan av att vandra genom den friska höstluften, omgiven av tystnaden och naturens stillhet, överträffar det mesta. Jakten på småvilt som tjäder och ripa är både spännande och utmanande, vilket gör varje tur till en unik upplevelse.

 

Efter en dag på fjället kopplar du av på vårt mysiga hotell, där du blir bortskämd med god mat och en avkopplande bastu. Här finns det tid och rum för gemenskap och samvaro med dina jaktvänner. Att komma bort från vardagen och uppleva något nytt tillsammans skapar minnen för livet. Med vår lokala kunskap och passion för jakt ser vi till att din helg blir både lyckad och inspirerande. Vårt hotell ligger lite avsides, vilket ger dig lugn och ro, långt från turistmassorna, men nära till pulsen i Åre när du vill. Boka din jaktweekend hos oss och upptäck allt det fantastiska som hösten i Jämtlandsfjällen har att erbjuda.

En jaktweekend på hotell Åre Fjällsätra

jägarexamen i jämtland

Jägarexamen

Ta din jägarexamen i Jämtland

Vi rekommenderar att ta jägarexamen på Åre Nature Studio i Tångböle, strax utanför Åre. Här får du en komplett intensivutbildning i Jägarexamen med en extra guldkant. Det är en helhetsupplevelse där du inte bara får lära dig om djur och natur utan även kan avnjuta närskjutet mitt i naturen.

Detta är även en perfekt present till dig själv eller till någon som fyller jämt och som länge drömt om att ta Jägarexamen

Åre Naturstudio - jägarexamen

Småviltsjakt på statens mark i Jämtland

Hos Länsstyrelsen finns mycket bra information att läsa om just småviltsjakten i Jämtland och hur man köper jakttillstånd. De senaste nyheterna hittar du här tillsammanse med de senast uppdaterade jakttiderna

Mountainous Landscape by the Sea

Köp jakttillstånd i Jämtland

Småviltsjakten på statlig mark ovanför odlingsgränsen i Norrbottens och Västerbottens län och på renbetesfjällen i Jämtlands län börjar 25 Augusti.
Tillstånd säljs från 20 augusti. 

Antlers

Jakt på statens mark i Jämtland
- vad gäller?

Hos Länsstyrelsen finns mycket bra information att läsa om just småviltsjakten i Jämtland och hur man köper jakttillstånd. De senaste nyheterna hittar du här tillsammanse med de senast uppdaterade jakttiderna

bottom of page