top of page

OM OSS

MY & WILLE

Sommaren 2018 tog vi, My & Wille, över Hotell Åre Fjällsätra.
Ett hotell med 41 hotellrum, en restaurang, bar och en konferensavdelning med fyra konferensrum i olika storlekar.

Innan vi tog över hotell Åre Fjällsätra, startade vi och drev Hardanger Fjord lodge på Västlandet i Norge i två år.
My är från Göteborg och Wille är född i Stockholm men uppvuxen i Schweiz, Väröbacka i Halland och i Kiruna. Efter två fina år i Norge, blev vi tre och började leta efter något lika fint och personligt med utvecklingspotential i Sverige, då hittade vi hotell Åre Fjällsätra!

 

Under åren som gått har vi anställt många underbara medarbetare som drivit och utvecklat hotellet tillsammans med oss. Vi är nu åtta året runt-anställda som arbetar med att ta hand om våra gäster på hotellet, i restaurangen och under konferenser/möten och bröllop. Vi har också många duktiga medarbetare som jobbar med oss mer koncentrerat under de olika säsongerna vi har här i Åre.
 

Med omsorg tar vi alla hand om er gäster och har siktet inställt på att förvalta fastigheten, bevara dess charm och använda dess potential samtidigt som vi utvecklar den och förbereder oss för framtiden. Vi satsar mycket på att samla ihop allt det goda som finns i vår närhet och i köket förädla detta för att sedan låta våra gäster få njuta av berget, skogen och naturen i hela Åredalen.
 

Vi har öppet året runt för såväl privatpersoner som konferensgäster.
Vi hoppas att du ska trivas på denna fantastiska plats lika mycket som vi gör!

Varmt välkommen till ett personligt fjällhotell!


Med vänlig hälsning,

My & Wille med medarbetare

My Ernevi och Wille Lindberg.jpg
Wille Lindberg hellikopter.png
wille lindberg.jpg

MER OM WILLE

Wille är inte bara hotellets mest effektiva allt-i-allo och pappa,

han är professionell extrémskidåkare också. Han har tillhört världseliten inom extremskidåkning i över ett decennium och har seglat över det Norska havet mitt i vintern.

Wille håller även föreläsningar kopplat till detta och sin skidkarriär och om hur de mentala förberedelserna är A och O om man ska lyckas, oavsett om man är elitidrottare eller företagare. Hör gärna av er om ni är intresserade av att höra mer om hans föreläsningar.

Väl på plats hos oss kan ni se flera tavlor med bilder från Willes tidigare "jobb".

Wille Lindberg L'amone Chamonix.png
hotell åre fjällsätra konferens

HOTELL ÅRE FJÄLLSÄTRA - NU
Ett personligt hotell med naturen i fokus

Åre Fjällsätra är ett hotell med anor från sent 1920-tal.
Varje decennium har satt sin prägel på både huset och trädgården och det är något vi är stolta över och arbetar ständigt med att vidareutveckla.
Vi har öppet året runt med totalt 41 st hotellrum, fördelat på mestadels dubbelrum men också några familjerum. 
Vi håller ständigt på med förbättringar av hotellet och vi renoverar rummen allt eftersom.

Vi vill att atmosfären här på Åre Fjällsätra ska vara mysig och familjär och det ska kännas som att komma hem, men med en helt annan service än just hemma ;)

 

Vårt mål är att ge dig som gäst en inspirerande och harmoniskt upplevelse med bra mat och god service och vi är väldigt tacksamma för din feedback om hur vi kan göra din upplevelse här ännu bättre :)

HOTELL ÅRE FJÄLLSÄTRA - DÅ

I slutet av 1920-talet var Fjällsätra en timmerloge.
Logen såldes sedermera för 12 000 kronor till två damer som omvandlade den till ett pensionat. Gästerna anlände oftast med hit med tåg och kallades blomstervandrare eller luftgäster, då många lämnade storstaden för fjällen för att andas bättre luft. Detta kunde man till och med få remiss på.

 

En Europé från Alperna vid namn Seefried, köpte pensionatet strax före andra världskriget. Seefried älskade wienervals och byggde det som idag är huvudentrén, som ett flygelrum och danssalong. Det var Seefried som själv målade ornamenten som idag finns kvar i restaurangen och baren. Hans dotter Anna har varit och hälsat på sedan dess och gett över de gamla kassaböckerna som visar dåtidens prisnivå.

Seefried var ingift i den välkända finska Mannerheimssläkten, vilket förklarar varför många finska barn vistades på Fjällsätra under kriget. 


Efter kriget såldes anläggningen till en stiftelse inom Försäkringskassan och drevs därefter som konvalescenthem fram till 1993 då stiftelsen gick i konkurs. Under dessa år byggdes den delen som idag innefattar de flesta hotellrummen till.

1997 köpte Solweig och Urban Widholm hotellet, och på egen hand och med små medel rustade man upp pensionatet till att bli ett mysigt och personligt hotell med dusch och toalett i varje rum.

Åre Fjällsätra förr.jpg
Paret Seefried.jpg
Åre Fjällsätra flygfoto.jpg
bottom of page