Åre Fjällsätra sommar

Hotellet ligger mitt i charmiga Undersåker. Det är 10 minuter från Åre by och 10 minuter från Järpen. Från Östersunds flygplats tar det exakt 60 minuter till oss och därifrån har du sedan direktaxess ut till hela Södra Årefjällen med Trillevallen, Ottsjö och Edsåsdlen runt hörnet.

Hotell Åre Fjällsätra
Ett personligt hotell med naturen i fokus

Åre Fjällsätra är ett hotell med anor från sent 1920-tal.
Varje decennium har satt sin prägel på både huset och trädgården och det är något vi är stolta över och ämnar fortsätta med.
Vi har öppet året runt och har totalt 41 rum, fördelat på mestadels dubbelrum men också några familjerum med upp till sex bäddar. Självklart har vi även djurrum - vi älskar djur! 
Vi håller ständigt på med förbättringar av hotellet och vi renoverar de olika rummen allt eftersom. I vår ligger fokus på att bygga en ny bastu utomhus, öppna sommarcafé och låta djur flytta in i trädgården.

Vi vill att atmosfären här på Åre Fjällsätra ska vara mysig och familjär och att det kännas som att du har kommit hem.

 

Vårt mål är att ge dig som gäst en inspirerande och harmoniskt upplevelse med bra mat och god service och vi är väldigt tacksamma för din feedback om hur vi kan göra din upplevelse ännu bättre :)

My & Wille

Vi som äger och driver Åre Fjällsätra är My Ernevi & Wille Lindberg. Innan vi kom hit till Undersåker sommaren 2018, drev vi en fjordlodge i Norge i Hardangerfjordent. Efter drygt två fina år där, började vi leta efter något lika personligt, men något större - i Sverige. Vi hittade Åre Fjällsätra!

Vi ser fram emot att välkomna er hit till vår fjällidyll - året om.

wille lindberg.jpg
Wille Lindberg.jpg

Mer om Wille Lindberg

Wille är inte bara hotellets mest effektiva allt-i-allo och pappa, han är professionell extrémskidåkare också. Han har tillhört världseliten inom extremskidåkning i över ett decennium och har seglat över det Norska havet mitt i vintern.

Wille håller just föreläsningar kopplat till detta och sin skidkarriär och hur de mentala förberedelserna är A och O om man ska lyckas. Hojta gärna till om ni är intresserade av att höra mer.

Åre Fjällsätra förr

I början på 1930-talet var Fjällsätra en timmerloge.
Logen såldes sedermera för 12 000 kronor till två damer som omvandlade den till ett pensionat. Gästerna anlände oftast med tåg hit och kallades luftgäster och blomstervandrare.

 

En Europé från Alperna vid namn Seefried, köpte pensionatet strax före andra världskriget. Seefried älskade wienervals och hade flygelrummet som danssalong. Det var han som målade ornamenten i restaurangen och salongen. Hans dotter Anna har varit och hälsat på sedan dess och gett över de gamla kassaböckerna som visar dåtidens prisnivå.

Seefreid var ingift i Mannerheimssläkten, vilket förklarar varför många finska barn vistades på Fjällsätra under kriget. 


Efter kriget såldes anläggningen till en stiftelse inom Försäkringskassan och drevs därefter som konvalescenthem fram till 1993 då stiftelsen gick i konkurs.

1997 köpte Solweig och Urban Widholm hotellet, och på egen hand och med små medel rustade man upp pensionatet till att bli ett mysigt och personligt hotell med dusch och toalett i varje rum.

Åre Fjällsätra förr.jpg
Paret Seefried.jpg
Åre Fjällsätra flygfoto.jpg