top of page

OM OSS

MY & WILLE

Fixar i trädgården och bokar konferenser på kontoret. Vårdar fastigheten och coachar våra medarbetare. My & Wille, är sedan juli 2018 ägare av Hotell Åre Fjällsätra! 

My och Wille är ett par och startade och drev innan Åre Fjällsätra, Hardanger Fjord lodge på Västlandet i Norge. My är från Göteborg och Wille är född i Stockholm men uppvuxen i Schweiz, Väröbacka i Halland och i Kiruna. Efter två fina år i Norge, blev vi tre och började leta efter något lika fint och personligt med utvecklingspotential i Sverige, så hittade vi Åre Fjällsätra!
 

Under åren som gått har vi anställt många underbara medarbetare som tillsammans med oss utvecklat Åre Fjällsätra. Vi har sex heltidsanställda som arbetar hos oss året runt och många duktiga personer som jobbar med oss under de olika säsongerna.
 

Med omsorg tar vi alla hand om er gäster och har siktet inställt på att förvalta fastigheten, bevara dess charm och använda dess potential. Vi vill också satsa på att samla ihop allt det goda som finns i vår närhet och i köket förädla det och sedan låta våra gäster få njuta av berget, skogen och naturen i Åredalen.
 

Vi har öppet året runt för såväl privatpersoner som företagsgäster.
Vi hoppas att du ska trivas på denna fantastiska plats lika mycket som vi gör!

Välkommen till ett personligt fjällhotell!

My Ernevi och Wille Lindberg.jpg
Wille Lindberg hellikopter.png
wille lindberg.jpg

MER OM WILLE

Wille är inte bara hotellets mest effektiva allt-i-allo och pappa,

han är professionell extrémskidåkare också. Han har tillhört världseliten inom extremskidåkning i över ett decennium och har seglat över det Norska havet mitt i vintern.

Wille håller även föreläsningar kopplat till detta och sin skidkarriär och om hur de mentala förberedelserna är A och O om man ska lyckas. Hojta gärna till om ni är intresserade av att höra mer.

Väl på plats hos oss kan ni se mer bilder av Willes tidigare "jobb".

Wille Lindberg L'amone Chamonix.png
hotell åre fjällsätra konferens

HOTELL ÅRE FJÄLLSÄTRA - NU
Ett personligt hotell med naturen i fokus

Åre Fjällsätra är ett hotell med anor från sent 1920-tal.
Varje decennium har satt sin prägel på både huset och trädgården och det är något vi är stolta över och ämnar fortsätta med.
Vi har öppet året runt med totalt 41 st rum, fördelat på mestadels dubbelrum men också några familjerum och djurrum. 
Vi håller ständigt på med förbättringar av hotellet och vi renoverar rummen allt eftersom. I vår ligger fokus på att bygga en ny bastu utomhus, ett nytt gym inomhus och ett nytt sovrum ute i trädgården, som kommer att gå att boka från juli.

Vi vill att atmosfären här på Åre Fjällsätra ska vara mysig och familjär och att det kännas som att du har kommit hem.

 

Vårt mål är att ge dig som gäst en inspirerande och harmoniskt upplevelse med bra mat och god service och vi är väldigt tacksamma för din feedback om hur vi kan göra din upplevelse här ännu bättre :)

HOTELL ÅRE FJÄLLSÄTRA - DÅ

I början på 1930-talet var Fjällsätra en timmerloge.
Logen såldes sedermera för 12 000 kronor till två damer som omvandlade den till ett pensionat. Gästerna anlände oftast med tåg hit och kallades luftgäster och blomstervandrare.

 

En Europé från Alperna vid namn Seefried, köpte pensionatet strax före andra världskriget. Seefried älskade wienervals och hade flygelrummet som danssalong. Det var han som målade ornamenten i restaurangen och salongen. Hans dotter Anna har varit och hälsat på sedan dess och gett över de gamla kassaböckerna som visar dåtidens prisnivå.

Seefreid var ingift i Mannerheimssläkten, vilket förklarar varför många finska barn vistades på Fjällsätra under kriget. 


Efter kriget såldes anläggningen till en stiftelse inom Försäkringskassan och drevs därefter som konvalescenthem fram till 1993 då stiftelsen gick i konkurs.

1997 köpte Solweig och Urban Widholm hotellet, och på egen hand och med små medel rustade man upp pensionatet till att bli ett mysigt och personligt hotell med dusch och toalett i varje rum.

Åre Fjällsätra förr.jpg
Paret Seefried.jpg
Åre Fjällsätra flygfoto.jpg
bottom of page