Trivsamma möten

På hotell Åre Fjällsätra konfererar ni i en lugn och ljuv miljö med utsikt över hela Södra Årefjälen. Vi dukar upp med hemlagad mat, go-fika, konferensmateriel och teknisk support.


Hos oss kan ni välja på olika konferensrum, med plats för 6 - 100 personer.

Hur påverkar den nya Pandemilagen grupp-& konferensverksamhet på hotell ?

- läs mer nedan 

sj nattåg åre.jpg
2018.07.28 fjällsätra-6.jpg
181217-283-023-AA.jpg

Hela Åre Fjällsätra
är en mötesplats

Tillsammans i konferenslokalen eller uppdelade i smågrupper.
I solen på verandan eller i skuggan i vårt växhus. Hitta den optimala konferenslokalen här hos oss på Hotell Åre Fjällsätra!

Här har ni även möjlighet att konferera helt ostört, då hela hotellet kan bokas och användas enbart av er. Vi har traditionella konferenslokaler men som konferensgäst har ni då även tillgång till de allmänna utrymmena som finns. Trådlöst internet i form av fiber finns på hela hotellet samt i trädgården.
 

Många väljer att nyttja naturen som konferenslokal antingen genom walk-and-talk eller genom att förlägga mötet i något av våra "uterum" i trädgården.

Åre Fjällsätra byggdes på 1930-talet och har sedan dess varit en mötesplats både för företag och privatpersoner.

Fjallsatra rum 2018.05.23-5.jpg
konferens åre fjällsätra.jpg

Våra konferenslokaler

Vi har tre konferenssalar där det finns projektor, trådlöst internet i forma av fiber (500 mbit), whiteboard, blädderblock, papper, pennor, frukt, något sött & vatten.

Alla våra konferenssalar är handikappsanpassade samt har installerad hörselsling.

På hotellet och i restaurangen finns möjligheten att använda våra gemensamma utrymmen samt veranda och växthus, om ni önskar sitta och arbeta i smågrupper.

Boendet

Åre Fjällsätra erbjuder totalt 41 rum. Dessa är fördelade på 3 enkelrum, 4 familjerum och dubbelrum och 34 dubbelrum, totalt 92 bäddar. Rummen är personligt inredda med utsikt mot bergen och vår trädgård. Vi har flera balkonger som sträcker sig runt huset, där ni kan mysa i våra härliga utemöbler. Inomhus har vi flera allmänna utrymmen där ni kan sitta och umgås efter middagen. Vid behov av fler bäddar, kan extrasängar enkelt ställas in samt att vi samarbetar med andra aktörer i närområdet.

181217-282-152-AA.jpg
Middag på Åre Fjällsätra.jpg

Mat & Dryck

Det finns många duktiga odlare & producenter i området, och dessa vill vi samarbeta med i största möjliga mån . Vi tar vara på råvaror från vår trädgård, från skogen, sjön och berget i den största mån det bara går. Så långt det är möjligt är våra råvaror ekologiska.


Följande ingår under en heldagskonferens hos oss:

 • Förmiddagsfika med kaffe/te & smörgås

 • Dagens lunch med stor salladsbuffé, egenbakat bröd & smör, en god förrättsoppa, två huvudrätter, vatten & måltidsdryck, kaffe/te & kaka

 • Eftermiddagsfika med kaffe/te & egenbakt fika

  Tillkommer:

 • Två-rättersmiddag med bröd, smör och bordsvatten
  Det går givetvis också bra att beställa vin, öl, alkoholfri dryck - per glas eller flaska.

  Bar
  I vår reception/bar finns det möjlighet att beställa vin, öl, avec, drinkar, alkoholfria drycker, kaffe & te.

  Frukost
  Vår frukosbuffé består av surdegsbröd från Majas skafferi, goda frallor frallor, ägg, flingor av olika slag, färsk frukt och våfflor med sylt och grädde. Frukost på vardagar k l07:30 - 09:30. På helger är frukosten öppen kl 08.00-10:00. Vid speciella önskemål är det bara att prata med oss, vi är flexibla.

Våra konferenspaket

Läs gärna mer om våra olika konferenspaket nedan. Självklart skräddarsyr vi även andra konferenspaket utifrån just era behov.
 

Konferens Åre Fjällsätra.jpg

Hur påverkar Pandemilagen konferens & evenemang på hotell

Vad gäller kring begränsningar i och med den nya pandemilagen och restriktionerna för restauranger & hotell? Åre Fjällsätra som konferensanläggning och restaurang omfattas inte av begränsningarna på max åtta deltagare. Läs mer om Länsstyrelsens klargörande här.

Länsstyrelserna har nu, efter dialog med Folkhälsomyndigheten, gjort bedömningar och förtydliganden som innebär följande:

Kurs- och konferensverksamhet på hotell och konferensanläggningar omfattas inte av pandemilagen och därmed inte heller av kravet på begränsning till högst åtta deltagare vid privata sammankomster enligt 6 kap. 1 § i förordningen (2021:8) om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19 (begränsningsförordningen).


Om en kurs eller en konferens på ett hotell eller en konferensanläggning skulle bedömas vara en allmän sammankomst i ordningslagens mening så omfattas den däremot av pandemilagen och därmed även av kraven på begränsningar av antalet deltagare (för närvarande högst åtta) vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar enligt 3 kap. i begränsningsförordningen.

Innebörden av ovanstående är att det är möjligt att på hotell- och konferensanläggningar arrangera kurser och konferenser för företag, föreningar och andra privata sammanslutningar även med fler än åtta deltagare. En kurs eller en konferens som riktar sig till allmänheten – och inte hålls för exempelvis ett företag, en förening eller annat slutet sällskap – eller dit allmänheten har tillträde kan däremot vara att betrakta som en allmän sammankomst som har en begränsning till högst åtta deltagare enligt gällande regler.

Om kurs- och konferensverksamhet hålls i lokaler som utgör ett serveringsställe så gäller bestämmelserna om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen och Folkhälsomyndighetens föreskrifter i anslutning till den lagen. Detta innebär bland annat att gästerna ska sitta ned med mat och dryck, att högst fyra personer får sitta ned tillsammans och att sällskap ska kunna hålla minst en meters avstånd från andra sällskap.

På serveringsställen är det även tillåtet att arrangera andra privata sammankomster såsom exempelvis bröllopsfester och begravningskaffe med fler än 8 personer, så länge de trängselregler som gäller vid sedvanlig restaurangverksamhet följs.