top of page

Våra tips på aktiviteter i Åre

- Vår, sommar & höst

Renfjället åre fjällsätra.png

Dagsvandring till Renfjället & café

Vandringsleder i världsklass i Södra Årefjällen

Fjällstationen på Renfjället med jättegott fika & därlagad mat. Ta bilen (eller Fjällupplevelsebussen) 10 minuter till Edsåsdalen och vandra en enklare vandring längs led 220 upp till toppen av Renfjället. Väl uppe har du en 360 graders makalös utsikt över hela Åre med omnjed.

vita renen åre fjällsätra.JPG

Dagsvandring till Renfjället & café

Vita Renen

Fjällstationen på Renfjället med jättegott fika & därlagad mat. Lika besöksvärt sommar som vinter. Ta bilen (eller Fjällupplevelsebussen) 10 minuter till Edsåsdalen och vandra en enklare vandring längs led 220 upp till toppen av Renfjället. Väl uppe har du en 360 graders makalös utsikt över hela Åre med omnjed.

undersåker charkuterifabrik åre fjällsätra.jpeg

Mathantverk & butik

Undersåkers Charkuterifabrik

Undersåkers charkuterifabrik är känd för sina högkvalitativa och hantverksmässigt tillverkade charkuteriprodukter. Beläget bara 500 meter från hotellet, använder de lokala råvaror för att skapa smakrika delikatesser som uppskattas av både lokalbor och besökare. Ett besök på fabriken ger en smak av Jämtlands kulinariska traditioner och ett möte med genuin matkultur. Ett besök på deras populära bageri Krus är ett måste när du är här

Ytterstvallen åre fjällsätra.png

Vandringsled & våffelstuga

Ytterstvallen

Ytterstvallen i Trillevallen är en charmig fäbodvall som erbjuder en autentisk upplevelse av Jämtlands historiska fäbodliv. Belägen i en naturskön miljö, kan besökare utforska traditionella timmerstugor och vandra bland fjällens vidsträckta landskap. Ett besök här ger en unik inblick i regionens kulturarv och en chans att njuta av den fridfulla fjällnaturen.

Hit tar man sig både till fots på sommaren eller på skidor på vintern.

ullådalen och ullåstugan åre fjällsätra.jpeg

Natur, vandringsleder & café

Ullådalen & Lillåstugan

Berätta mer om de klasser du erbjuder. Lägg till bilder, text och länkar eller anslut data från din samling för att visa dynamiskt innehåll.

Behöver ej bokas

ridvadet ottjsö åre fjällsätra.jpeg

Sjö & vandring

Ridvadet i Ottsjö

Berätta mer om de klasser du erbjuder. Lägg till bilder, text och länkar eller anslut data från din samling för att visa dynamiskt innehåll.

Behöver ej bokas

kretsloppshuset åre fjällsätra.jpeg

Ekocafé & vacker trädgård med höns

Kretsloppshuset

Kretsloppshuset är ett mysigt café i Mörsil. Ca 15 min från hotellet. Här finns en härlig butik fylld med produkter med ekologisk profil, glada höns som producerar äggen till deras pannkakor, eget mathantverk där framför allt skogsbär förädlas till läckra delikatesser. 

xc cykling björnen åre fjällsätra.jpeg

Enkla & fina cykelleder

XC cykling i Björnen

Cykelparken i Åre Björnen, 7 minuter från hotellet. Passar lika bra för små barn som vuxna. Här finns roliga XC-cykelleder, äventyrsbana och höghöjdsbana på sommaren/hösten och Valleland och barnskidåkning och snölekland på vintern

Behöver ej bokas

IMG_4351.JPG

Vandring, längdskidåkning & rastplats

JoPe vindskydd

Ett fint vindskydd med bänkar och grillplats med utsikt över Undersåker och Välliste i centrum. Passar att gå hit både på vinter som sommar

Behöver ej bokas

Ristafallet åre fjällsätra.png

Vattenfall, utsiktplats & café

Ristafallet

Ett av Sveriges vackraste vattenfall och väldigt lättillgängligt. Ristafallet Iigger i Hålland, mellan Undersåker och Järpen. ca 3 km från hotellet. När Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter spelades in 1984 fick Ristafallet representera det dånande Glupafallet. Nedströms fallet spelades scenen in där Birk och Ronja räddar sig fast i en björk och till slut tar sig in till strandkanten igen.

Fröå Gruva åre fjällsätra.jpeg

Historisk plats, vandringsleder & café

Fröå Gruva

Frö Gruva i Åre är en historisk gruva som erbjuder en fascinerande inblick i regionens gruvdriftshistoria. Belägen mitt i den jämtländska naturen, kan man som besökare utforska gamla gruvgångar och lära sig om gruvbrytningens betydelse för trakten. Området kring gruvan bjuder även på vackra vandringsleder och imponerande utsikt över fjällen i flera väderstreck. Ett besök vid Frö Gruva är en perfekt kombination av historia och naturskönhet och god mat och fika på Bergstugan.

åre ljusfabrik åre fjällsätra.jpeg

Hantverk & butik

Åre Ljusfabrik

Åre Ljusfabrik tillverkar handgjorda ljus av högsta kvalitet, med fokus på hållbarhet och traditionellt hantverk. Fabriken, belägen i den pittoreska fjällbyn Undersåker, erbjuder ett brett utbud av ljus i olika färger och dofter. Ett besök här ger en inblick i ljusstöpningskonsten och en möjlighet att ta med sig en bit av Åres mysiga atmosfär hem. Endast 1,5 km från hotellet. En perfekt promenad.

Nulltjärn åre fjällsätra.jpeg

Sjöar, vandring & bad

Blanktjärn & Nulltjärn

Blanktjärn och Nulltjärn är två av Jämtlands mest natursköna pärlor, kända för sina klara, turkosa vatten och omgivande fjällmiljö. Belägna i Vålådalens naturreservat, erbjuder de fantastiska vandringsmöjligheter genom orörd natur och imponerande vyer. Ett besök vid dessa tjärnar är en fridfull upplevelse som låter dig komma nära den jämtländska vildmarkens skönhet.

Gevsjön åre fjällsätra.jpeg

Lugn & ro med fiske och bad för de små

Gevsjön

Gevsjön är en naturskön och grund sjö i Jämtland, omgiven av vackra fjäll och tät skog. Sjöns klara vatten gör den idealisk för bad, fiske och paddling under sommarmånaderna. Omgivningarna erbjuder också fina vandringsleder, vilket gör Gevsjön till en perfekt plats för friluftsäventyr och naturupplevelser

Välliste åre fjällsätra.JPG

Vandringsled & café

Vällistetoppen

Berätta mer om de klasser du erbjuder. Lägg till bilder, text och länkar eller anslut data från din samling för att visa dynamiskt innehåll.

Behöver ej bokas

toppstugan åreskutan åre fjällsätra.jpeg

Högsta punkt & våffelstuga

Åreskutan & toppstugan

Sveriges högst belägna café. Från toppen av kabinbanan eller toppen av Gondolen tar det ytterligare 20 minuter att gå upp till toppstugan. På vintern anordnas skoterskjuts upp för en ringa summa.

Öppet när liftarna till toppen är öppna

åre chokladfabrik åre fjällsätra.jpeg

Chokladfabrik & butik

Åre Chokladfabrik

En chokladbutik och fabrik utöver det vanliga. För att se fabriken behöver man boka tid men det är en mysig upplevelse att bara gå in i butiken. Här kan man fika året runt och dricka jättegod varm choklad!

roliga timmen åre fjällsätra.jpeg

Fantastisk XC cykelled

Roliga-timmen

En fantastiskt fin, rolig och halvteknisk cykelled med utgångspunkt direkt utanför hotellet. Turen tar snarare två timma än en timme :) Passar både nybörjare som duktiga cyklister. Behöver ej bokas men önskar guide rekommenderar vid Summit Guides eller ÅreGuiderna.

Behöver ej bokas

St Olavsleden Åre fjällsätra.png

Historisk vandringsled

S:t Olavsleden 

St Olavsleden är en historisk pilgrimsled som sträcker sig från Selånger i Sverige till Trondheim i Norge. Leden erbjuder en unik vandringsupplevelse genom vacker natur, pittoreska byar och storslagna fjällandskap. Under vandringen får du följa i spåren av Olav den Helige, med möjligheter att utforska kulturella sevärdheter och lokala traditioner. Leden är välmarkerad och passar både erfarna vandrare och nybörjare. Att vandra St Olavsleden är en resa genom historia och natur. Leden går rakt igenom vår trädgård på Åre Fjällsätra.

broarna runt åre fjällsätra.jpeg

Vandra / cykla / spring

Broarna runt

En flack och fin tur på ca 9 km. Fantastisk både till fots och på cykel. Tips: Åk till Ristafallets camping och parkera. Ta dig ner till vattenfallet via campingen och följ sedan stigen som går längs vattnet. Om du laddar ner trailforksappen kan du se precis var du är på kartan och rutten.

Majas skafferi åre fjällsätra.png

Mathantverk & butik

Majas Skafferi

Galet gott ekologiskt fikabröd och riktigt bra surdegsbröd. Håller till på Ica Strandbergs i Undersåker

Skiers-Hutte-Sommar-Webb åre fjällsätra.jpeg

Unik middagsupplevelse, bokning krävs

Skiers Hütte

En välkomnande fjällstuga vid foten av Åreskutan, i Schweizisk stil med bar, storstuga, solig terrass och vedeldade eldstäder. Upplev äkta afterski, en unik middag, en magisk lunch eller en varm frukost, utan nät och utan grannar. Kom dit på skidor, cykel, vandring eller med skoter. Endast bokningar. Men är flaggan uppe är det öppet för drop-in också. 

Helgesjön åre fjällsätra.JPG

Sjö & bad med vidunderlig utsikt

Helgesjön

Bad i Helgesjön är en uppfriskande upplevelse, omgiven av den storslagna jämtländska naturen. Sjöns klara vatten och natursköna omgivningar gör den till en idealisk plats för sommarens badutflykter. Ett dopp i Helgesjön en en perfekt sommaraktivietet!

panorama vägen åre fjällsätra.jpeg

Vacker utflykt runt Kallsjön

Panoramavägen

En vacker utflykt med bil på ca 1 h. Se Åreskutan från baksidan och njut av vackra Kall och Kallbygden. Här går även vägen ut mot Skäckerfjällen och Suljätten som är fin att gå upp på, även med barn.

Behöver ej bokas

åre naturstudio åre fjällsätra.jpeg

Unik restaurangupplevelse, bokning krävs

Åre Naturstudio

En fantastisk plats och matstudio med fine dining. Här serveras enbart mat från trakten. Fredrik själv jagar och fiskar 99% av maten han serverar. Här erbjuds även kurser för jägarexamen. Boka i god tid.

åre chokladfabrik åre fjällsätra.jpeg

Islandshästar

Åreskutans Fjällridning

Under sommaren erbjuder de hel-, halv och tvådagarsturer. Man rider på Åreskutans orörda norrsluttningar med fantastisk utsikt över fjällen och Kallsjön. 

bottom of page