top of page

VANDRA I ÅRE
Sommarens vandringspaket

Vandra i Åre i sommar och höst!

Bo bekvämt alldeles vid porten till hela Södra Årefjällen. Endast 10 minuter från Åre by. Njut av den fantastiska naturen medans du vandrar i Åre med omnejd och kom hem till en lugn och skön miljö med god mat och sköna sängar.
Landa efter vandringen med något gott att dricka på verandan eller i en av våra sköna soffor. 
Njut av en vällagad fjällmiddag i restaurangen och känn vad fjälluften gör underverk för kropp och själ.


 

Packa med din picknicklunch
Ta gärna med dig en egen termos och lämna in den hos oss kvällen innan ni ska ut och vandra. Packa sedan med en picknicklunch från frukosten så att du kan vara ute och njuta hela dagen :) Be oss i frukosten om en picknickförpackning så hjälper vi dig gärna.
 

 

Ta bilen eller nattåget och vandra i Åre

Kommer du med bil har du oändliga möjligheter att åka runt och upptäcka mängder av fina smultronställen och väl omhändertagna vandringsleder här i Åre. Självklart parkerar du gratis hos oss.
Tar du nattåget, kliver du på det på kvällen och vaknar upp vid Undersåker station (stationen innan Åre station) lagom till 08-tiden. Gå sedan 300 m upp till oss på Hotell Åre Fjällsätra - här väntar en härlig fjällfrukost med en otrolig utsikt över södra Årefjällen, med Välliste i centrum. En perfekt start när du ska ut och vandra i Åre.


Vad väntar du på? Kom hit!

EJansson_08806.jpg
vandra i åre vita renen.jpg
EJansson_09581_redigerad_edited.jpg

Varför vandra i Åre?
Jämtland i allmänhet men Åre i synnerhet är ett paradis för vandrare. Hela Åredalen består av fantastisk natur med majestätiska fjäll, mäktiga skogar vackra sjöar och det finns miltals med välskötta stigar och vandringsleder här. Vandringslederna här i Åre passar både nybörjare och avancerade vandrare, så oavsett nivå eller erfarenhet kan du njuta av en skön promenad eller en mer utmanande vandring till toppen av till exempel Åreskutan (högsta toppen i området) eller till någon av de andra topparna i området. Både foten av Välliste, Ottfjället och Åreskutan ligger bara ca 10 minuter från hotellet.

 

Utöver naturen i Åredalen, är Åre by också en väldigt charmig plats. Med en härlig puls och massor av bekvämligheter som flera riktigt bra restauranger, barer och butiker. Så oavsett om du letar efter en fridfull get-away eller en äventyrsfylld semester, har Åre något att erbjuda alla.

 

Ett hett tips från oss är att kolla in området kring Södra Årefjällen. Här finner du fins leder och stigar och jämför man med vanringslederna inne i Åre, är dessa nästan helt folktomma och man får känslan av att vara i riktiga vildmarken. Här kan du läsa mer om lederna i Södra Årefjällen
 

Så, om du letar efter en minnesvärd vandringsupplevelse, packa dina väskor och bege dig hit till oss i Åre/Undersåker!

VANDRINGSPAKETET

Bokningsbart 25 juni - 27 september
Ej bokningsbart vecka 31

Går att boka tisdag - söndag
Från 1 155 kr/person, del i dubbelrum per dygn
Från 1 580 kr/person i enkelrum per dygn
 

 • Del i mysigt dubbelrum med bäddade sängar och manglade lakan samt handdukar.

 • En härlig fjällfrukost välkomnar dig var morgon
  kl 07:30 - 10:00

 • Picknicklunch  som packas från frukosten + påfyllnad av valfri varm dryck i egen termos.

 • Kvällens två-rätters middag som väljs från vår à la carte meny

 • Fri tillgång till vår inomhus- & utomhusbastu samt till vårt gym och växthus.

   

 • Erbjudandet gäller vid bokning av minst tre nätter i rad

  Barn 0 - 4 år: Bor gratis i föräldrars säng

TA DIG RUNT I ÅRE

Ta dig runt i vår stora lekpark (Åredalen) med bil eller buss. Det finns även små elbilar du kan hyra per timme eller för en hel dag.

Läs mer om E-go här >

Vill du åka buss går det utmärkt också, kolla tidtabeller via Länstrafiken här > Vår busshållplats precis utanför hotellet heter Fjällsätra.

TA MED DITT HUSDJUR

Vi älskar djur! Vi har fem st rum avsedda för boende med husdjur.

Här på hemsidan ser ni tydligt vilka rum som är avsedda för att bo i med husdjur, 
Husdjur tillåtna lyder texten :)
Inne på hotellet är husdjur varmt välkomna i alla allmänna utrymmen utom i just själva restaurangen. Vill ni äta med er vovve så är ni varmt välkomna att äta i baren/bistron som ligger i direkt anslutning till restaurangen, det är en väldigt mysig del i hotellet.

BOKNINGSVILLKOR


Olika villkor gäller för olika perioder under året. Under låg- och mellansäsong är vi mer flexibla än tex under högsäsong. Aktuella bokningsvillkor hittar du enkelt när du startat vid boendesökning här på hemsidan.

Läs mer här bredvid om hur du kan teckna ett avbeställning- / ombokningsskydd.

AVBESTÄLLNING- / OMBOKNINGSSKYDD

Detta avbeställning- / ombokningsskydd erbjuds du att teckna när du gör din bokning av Vandringspaketet här online, via mail eller per telefon. 

Pris för avbokningsskydd: 600 kr 

Du kan då avboka eller omboka din bokning upp till 48 timmar innan ankomst utan sjukintyg om du tecknar av- /ombeställningsskydd. 

 

Av- / ombeställningsskyddet gäller endast när det tecknas och betalas samtidigt som din bokning. Med av- / ombeställningsskydd kan du avboka fritt genom mail till info@arefjallsatra.com fram till 48 h före ankomst.

Du återbetalas då hela beloppet förutom kostnaden för avbeställningsskyddet.

bottom of page