COVID-19

Så här arbetar vi utifrån de rekommendationer och direktiv som kommer från både Regering och Folkhälsomyndigheten


Vi värnar om vår egen och er gästers säkerhet och följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer och riktlinjer som ständigt uppdateras (läs mer på www.folkhalsomyndigheten.se). 
 

Vi har stora möjligheter för att ni gäster kan vistas utomhus och avnjuta både mat och dryck på vår härliga terass (sommartid) med utsikt över Södra Årefjällen med Välliste i centrum. Vi har även mycket plats i vår fina trädgård runt huset samt  möjlighet till helt privat på er egen balkong som flera av våra rum har. Vi har också öppnat upp både salongen och andra våningen för att sprida ut er gäster lite mer samt att vi är noga med rekommenderat avstånd.
 

Frukost

Vi serverar frukost i matsalen kl 07:00 - 10:00 och på terassen eller i trädgården när vädret tillåter. Frukosten är utspridd på flera olika stationer än vanligt, just för att undvika trängsel. Man kan också få ett härligt frukostpaket som du kan hämta själv från kl 06:00 på morgonen. Till detta går det att själv ta för sig av goda müslivarianter, fröer, nötter och flingor samt göra sin egen presskaffe eller njuta av vårtaekologiska teer. Meddela oss senast innan lunch dagen innan om detta önskas.
 

Middag

Vi har olika upplägg under olika perioder. Under högsäsong serverar vi en härlig och vällagad tvårättersbuffé inkl. salladsbuffé, kaffe & te. och under låssäsong, erbjuder vi goda och vällagade matlådor som du enkelt värmer själv i vår matsal.

Kolla med oss hur restaurangen är öppen när ju Ni planerar att besöka oss.

Bastu
Vi har även här infört säkerhetsåtgärder för att minimera smittspridning av COVID-19. I enlighet med den nya pandemi-lagen har vi begränsat antal personer i bastun. Vi har därför infört tidsbokning av bastun, där varje sällskap kan boka bastun för sig själva i 30 minuter. Du bokar din önskade tid utanför bastun, samma dag.

 

Vi ber dig respektera tiden för besöket.

 

Säkerhet

Vi tar vårt ansvar så vi ber dig att ta ditt!

Vi ber dig att avboka eller omboka om ni känner symptom, har ni träffat någon som insjuknat eller varit sjuk, vi finns kvar och ser fram emot att träffa er senare istället!

Grupp & Konferens

Vad gäller kring begränsningar i och med den nya pandemilagen och restriktionerna för restauranger & hotell? Åre Fjällsätra som konferensanläggning och restaurang omfattas inte av begränsningarna på max åtta deltagare. Läs mer om Länsstyrelsens klargörande här.

Länsstyrelserna har nu, efter dialog med Folkhälsomyndigheten, gjort bedömningar och förtydliganden som innebär följande:

Kurs- och konferensverksamhet på hotell och konferensanläggningar omfattas inte av pandemilagen och därmed inte heller av kravet på begränsning till högst åtta deltagare vid privata sammankomster enligt 6 kap. 1 § i förordningen (2021:8) om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19 (begränsningsförordningen).


Om en kurs eller en konferens på ett hotell eller en konferensanläggning skulle bedömas vara en allmän sammankomst i ordningslagens mening så omfattas den däremot av pandemilagen och därmed även av kraven på begränsningar av antalet deltagare (för närvarande högst åtta) vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar enligt 3 kap. i begränsningsförordningen.

Innebörden av ovanstående är att det är möjligt att på hotell- och konferensanläggningar arrangera kurser och konferenser för företag, föreningar och andra privata sammanslutningar även med fler än åtta deltagare. En kurs eller en konferens som riktar sig till allmänheten – och inte hålls för exempelvis ett företag, en förening eller annat slutet sällskap – eller dit allmänheten har tillträde kan däremot vara att betrakta som en allmän sammankomst som har en begränsning till högst åtta deltagare enligt gällande regler.

Om kurs- och konferensverksamhet hålls i lokaler som utgör ett serveringsställe så gäller bestämmelserna om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen och Folkhälsomyndighetens föreskrifter i anslutning till den lagen. Detta innebär bland annat att gästerna ska sitta ned med mat och dryck, att högst fyra personer får sitta ned tillsammans och att sällskap ska kunna hålla minst en meters avstånd från andra sällskap.

På serveringsställen är det även tillåtet att arrangera andra privata sammankomster såsom exempelvis bröllopsfester och begravningskaffe med fler än 8 personer, så länge de trängselregler som gäller vid sedvanlig restaurangverksamhet följs.

I övrigt uppmanar vi er alla att fortsätta respektera:

 

- Stanna hemma om du känner dig sjuk

- Tvätta och sprita händerna ofta

- Håll avstånd

 

//

Kramar från oss alla på hotell Åre Fjällsätra