top of page
Sök
  • Skribentens bildMy Ernevi

Hitta till de bästa badplatserna i Åre

Uppdaterat: 16 juni

Åre är mest känd som Sveriges största skidort. Men även om Åre är mest känd för sina vineraktiviteter, finns det också en uppsjö av vackra stränder och vadplatser i området som är väl värda att utforska under sommaren. Vi listar våra favoriter och beskriver hur du tar dig till de bästa badplatserna och stränderna i och runtomkring Åre:


Badplatserna är listade utan inbördes ordning


  1. Helgesjön

  2. Stranden i Ottsjö

  3. Nulltjärn

  4. Byxtjärn

  5. Åresjön

  6. Storån

  7. Havsdoa


Helgesjön Helgesjön är en stor sjö i Åre och har flera fantastiska badplatser runt om. Har man inte egen båt, men kommer med bil så är det enklast att köra bil genom Undersåker och upp mot slagsån. Kolla på Google så ser ni tydligt var badplatsen ligger. Man parkerar bilen vid en liten å och vattenverk och sedan går man ca 300 m till stranden, förbi ett rött fint hus. Denna badplats är populär bland lokalbefolkningen då den ligger väldigt gömd, vattnet är fantastiskt klart och man badar med hela Åreskutan rakt i blickfånget med lummiga träd runtomkring.

Stranden i Ottsjö

Ottsjö ligger ca 20 minter från Undersåker och ca 30 min från Åre med bil. Ottsjö är en otroligt vacker plats med hela Södra Årefjällen som utsikt. Till stranden kommer man genom att ta vänster direkt efter ICA när man kommer in i Ottsjö by. Man följer sen vägen rakt ner och parkerar precis vid stranden. Stranden har en liten brygga, några båthus, en fin strand och vidunderlig utsikt över Anariset, middagsvalen, Ottfjället och flera andra toppar.


Nulltjärn

Nulltjärn är en vacker sjö belägen en kort bit bortanför Vålådalen fjällstation, ca 30 minter från Undersåker och 40 minter från Åre. Området runt omkring Nulltjärn ett perfekt resmål för naturälskare och outdoorsentusiaster. Nulltjärn är omgiven av skogar och berg och ger en fridfull miljö för avkoppling och för att njuta av områdets naturliga skönhet och lugn.


Området runt Nulltjärn erbjuder ett utbud av vandrings- och naturstigar som passar för alla kunskapsnivåer. Oavsett om du är en avslappnad vandrare eller en erfaren vandrare kan du utforska stigarna och florera i den orörda vildmarken.

Det är också ett perfekt ställe att kampa på, på stranden vid Nulltjärn. Det finns ordnade grillplatser, utedass om man önskar det, eller så går man några hundra meter vidare för att få den lite mer orörda känslan. Nulltjärn är perfekt för famljen då man parkerar bilen ca 200 m från stranden och det är enkelt att bära med sig grejer fram och tillbaka.Byxtjärn
Åresjön


Storån Havsdoa


Tegeforsen


Ullån

15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page