top of page

Operativ kökschef sökes

Vår charmiga och populära restaurang söker en operativ kökschef för att leda och arbeta i verksamheten tillsammans med övrig kökspersonal. Du har ett stort driv, ansvarskänsla och älskar att göra det bästa för gästen. Vi letar efter dig som är kreativ och motiverad och som gillar att laga bra mat, ser köksekonomin som en sport och kan delegera arbetsuppgifter när det behövs.
 

Tillsvidareanställning på 75%
Start: 21 juni 2021
Arbetstider: Kvällar och helger samt frukost under lågsäsong


Om Hotell Åre Fjällsätra

Åre Fjällsätra är ett personligt och mysigt hotell med 41 st rum, ett växthus och en stor trädgård.
Vi på Åre Fjällsätra är måna om vår arbetsplats och vi vill skapa en trygg, rolig och utvecklande arbetsmiljö. Vi värdesätter egna initiativ och ansvarstagande, teamwork, öppenhet och ärlighet högt. Tillsammmans levererar vi en personlig och unik vistelse för våra gäster. Vår restaurang har plats för upp till 100 sittande gäster. Vårt koncept och mål för både frukosten och kvällsrestaurangen är att servera bra mat, med allt vad det innebär, samt att ha ’Åres bästa buffé’!


Rollens titel
Operativ kökschef


Rollens omfattning och arbetstider
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75% med sex månaders provanställning.
Arbetstiderna är främst kvällar och helger och under låssäsong är du då operativ på frukosten.


Rollens innebörd
Vi är ett litet och personligt hotell och du blir därför en viktig spelare i verksamheten.

Arbetet är skiftande över säsongerna, vilket innebär mer jobb under våra högsäsongveckor och mindre under lågsäsong. Arbetsuppgifterna skiftar även under året då vi under vissa perioder har kvällsrestaurangen stängd och då jobbar denna roll även på frukostservering. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera för och laga maten till våra underbara gäster under restaurangens öppentider. Du är ensam kock på plats och har inga problem med det. Snittet på antal ätandes per kväll under högsäsong ligger på ca 45 - 65 personer.

Dina ansvarsområden är att:

  • Planera och ta fram menyer för de olika säsongerna där bra mat står i fokus

  • Ansvara för alla varuinköp till köket (även frukost)

  • Genomföra fullständig månadsvis inventering

  • Upplärning av ny kökspersonal (främst frukostpersonal)

  • Lägga schema för kökspersonalen (frukostpersonal + diskare, för att säkerställa att det alltid finns tillräckligt med arbetare för att möta efterfrågan, särskilt under högsäsongerna)

  • Hålla koll på nödvändigt underhåll och ev. reparation av köksutrustning samt planera och utföra regelbunden städning av köket

  • Tätt samarbete och tydlig kommunikation med restaurangchef- och restaurangansvarig samt huvudansvarig frukostvärd/värdinna.


I rollen som operativ kökschef hos oss, leder och utvecklar du köket tillsammans med My & Wille, med fokus på att säkerställa en fantastisk upplevelse för våra gäster. I denna roll arbetar du mot ekonomisk lönsamhet och hög gästnöjdhet och kommer att ha personalansvar för 2-4 personer. Som operativ kökschef är du själv högst delaktig i den dagliga driften och du delar med dig av din kunskap och erfarenhet till dina kollegor.

Antingen har du arbetat som kökschef tidigare eller så är du fullt redo att ta steget vidare till att bli det. Tillsammans med My, Wille och restaurangchefen, planerar du menyerna och gör därefter löpande inköp för restaurangen. I och med att vi är ett hotell också, innebär det att du ska kunna logga in i bokningssystemet för att löpande hålla koll på hotellets beläggning (tillsammans med kvälls- & restaurangchefen) och planera inköp efter det. Du är vår ansvarige kock och ska kunna hantera gästernas frågor och/eller eventuella klagomål som dyker upp. 

Som person är du ansvarstagande, du har ett öga för detaljer och är lösningsfokuserad i ditt sätt att arbeta. Du har ett coachande förhållningssätt och gillar att arbeta i ett litet team med snabba beslutsvägar. Du känner dig helt bekväm med att följa upp dina kollegors arbetsuppgifter och ge positiv eller konstruktiv feedback för att säkerställa att kökets rutiner följs. 
 

  • Du är positiv, kreativ, ansvarsfull och har ett stort engagemang för ditt yrke.

  • Du har ansvar för det operativa i köket, vilket också innebär att du själv gör passen i köket och är beredd på att jobba där det behövs.

  • Du har personalansvar med schemaläggning.

 

I den här rekryteringsprocessen kommer vi att lägga stor vikt på din personlighet samt att du är en team player.

 

Välkommen in med din ansökan!
Intervjuer sker löpande och vill därför gärna ha din ansökan så snart som möjligt.

 

Övrig Information

Start: 21 juni

Omfattning: 75% tillsvidareanställning

Placering: Hotell Åre Fjällsätra, Undersåker

Vi är medlemmar i Visita och tillämpar kollektivavtal. Lön enligt överenskommelse.

Webbplats: www.arefjalllsatra.com

 

 

Välkommen att skicka din ansökan till info@arefjallsatra.com eller ring Wille på 0730 44 61 71

bottom of page